Loke
Lokes maillista:

Om Göteborg - Epilog


Om Göteborg - Epilog

Eftersom jag inte kan visa mig på stan utan kravallutrustning och livvakt efter mina två tidigare Göteborgs-krönikor tänkte jag bara förtydliga ett par saker som tydligen inte framgick och som tydligen inte heller gick att räkna ut på egen hand.

1: Alla infödda Göteborgare är inte tjurskallar. Det finns massor med människor som bott hela sitt liv i Gbg och är väldigt trevliga.
2: Det finns väldigt många trevliga och ödmjuka människor i Sthlm. Bådde infödda och inflyttade.
3: Alla i Malmö röker inte hasch.
4: Det finns nackdelar med Falun.

Och när jag nu ändå återvänder till ämnet vill jag passa på att ge lite goda råd om vad du bör och inte bör missa om du flyttar till eller hälsar på i min stad.

Missa!
Liseberg. En ganska vidrig plats.
Krogen Tyrolen som där finns säljer bara alkohol under tre månader om året och innehar ändå rekordet i Sverige för årsförsäljningen av öl. Det säger lite om vilka mängder du bör inta för att hitta den där mysiga, stelt Lisebergskanin-leende, disneyglittrande känslan som barnen har i reklamfoldrarna.
OBS! Detta gäller inte kvällstid på vardagar om du är mellan 13-16 år och tjej. Då är "Liset" the place to be. Här hänger drivor med sköna, flirtiga högstadiegrabbar som gärna hånglar hej friskt till Carl-Einar Häckners Varite eller i Flipperhuset. Är du däremot kille 13-15 är det risk att du kommer få spö av nyssnämnda goa kids. Jag vet att det suger men så fungerar det.

Missa inte!
Lek och Buslandet på Backaplan. Budgetalternativet utan köer.
Tre våningar med klätterställningar, bollhav och mjukglass. Har du ingen unge så kidnappa en, åk hit och minns forna somrar på Skara sommaland eller Äventyret i Leksand.

Skit i...
...hela jävla Avenyn! Här finns inget att se. Vill du ha brats och tykna dörrvakter på allvar så ska du till Stureplan och ingen annanstans.
OBS! På vardagar är dessvärre Diamond Dogs ungefär vid Valand ditt enda alternativ efter 02:00. Måste du vidare så bit i den sura sillen och titta inte vakten i ögonen på invägen. Han bits!

Gå istället till...
...Andra Långgatan. Jag vet att jag smådissade denna Gbgs sista kontinentala pubgata tidigare men det är ändå hit du ska. Sejdeln för dig som inte störs av alkisar, är ute ensam eller med en person, vill ha det så lugnt som möjligt och absolut inte träffa någon annan. Kellys för dig mellan 16-25, har dreads, utforskar din lesbiska ådra och vill träffa folk utan att behöva skrika dem i öronen. (De brukar för övrrigt spela mig här vilket om något vittnar om att det är skönt hak, eller hur?) Kings Head hittar du i slutet av gatan och hit går du som brukade gå till Kellys men numera byter kläder innan du går på lokal och dessutom börjat uppleva Kellys som lite "ungt" och stökigt. Rätt eller som många säger "bra" priser råda på samtliga tre syltor.
För folk i min ålder som beter sig som folk i min ålder kan jag rekommendera Jazzå och Irish Rover. Svindyrt med svingod öl och mat, lågmäld och intelligent musik och trevlig personal.

Hoppa över!
Alla fräcka gallerier och deras "fester". Dessa fester går ut på att berömma sig själv inför människor som inte lyssnar samt att knarka.

Utforska!
Kulturhuset UnderJorden (Braheg. 11 i Gamlestan). Jag var med och startade denna Gbgs motsvarighet till Kafé 44 i Sthlm eller Ungdomshuset i Köpenhamn. Här samsas 15 kulturföreningar om en störtskön lokal och arrangerar teater, konserter, folkkök och festivaler. Allt i en självständig och solidarisk anda.

Stek även:
Nordstan, Haga Nygata, Casino Cosmopol, Paddan och Vinga.
Men ta dig till:
Kvibille Marknad, Röda Sten, Ölhallen Sjuan (Kungstorget 7 mittemot saluhallen vid Kungsportsplatsen. Sitter här i skrivande stund), Trädgårdsföreningen, AngeredsTeatern, vitt vin och jordgubbar i Kungsparken samt RödBlåtts hemmamatcher.

Välkommen!

Love
Loke

Warning: include_once(include/maillist.include.php): failed to open stream: No such file or directory in /customers/4/f/4/lokeloke.se/httpd.www/blog.php on line 154 Warning: include_once(): Failed opening 'include/maillist.include.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php') in /customers/4/f/4/lokeloke.se/httpd.www/blog.php on line 154
  Lille lokifer