Loke
Lokes maillista:

Summer is a state of Mind!


Summer is a state of Mind!

Sommaren är över! Hösten är här!
Slut på soldagar, grillkvällar, festivalnätter och morgonrodnad. Inget mer flirtande på uteserveringar och finito med allt spegelsolglas-spejande på Avenyn. Spontanfester och utflykter, utomhuskonserter och parkhäng, picnic, lägereld och nakenbad... SLUT!
Och likt livstidsdömda som förlikat sig med sitt öde börjar vi sakta spänna käkarna och knyta knogarna i fickan. Bita ihop. Knega på. Härda ut.

Elva månader till nästa semester eller tio till nästa sommarlov. Och även om det säkert kommer komma en vacker vinter och en vidunderlig vår känns det mest som att det kommer vara tio eller elva månader av förbannad, gråkall, slaskig, knapptfyragraderplus-kall, helvetes höst!
För somliga kanske en liten Mallis- eller Greklandstur lyser som ett litet andhål i simturen under isen från September till Maj. Men i övrigt... Bit ihop. Knega på. Härda ut.
Och längta... räkna ner...dag för dag för natt för måndagmorgon och onsdageftermiddag.
Eller...?

Och så här långt inne i min första krönika inser jag att jag sitter och skriver precis som jag fått för mig att man skriver krönikor. Så som de gör i Metro och .SE. En tematik, en uppladdning och så en vändning. Men det är också här jag inser att jag inte alls vill skriva krönikor som de gör i gratistidningarna. Jag vill skriva rakt från mitt ärrade hjärta och min skadade skalle och rakt ut till alla er vackra människor som förärar mig med era besök. Jag vill strunta fullständigt i alla litterära regler och fomer och kanske lägga in ett litet OSTOSTOSTOSTOST mitt i en text fastän det är helt poänglöst. Byta teman, stil och inställning hur som helst.
Det kanske kan upplevas som snålt mot er läsare att inte "anstränga" mig för att upprätta en så bra kommunikation som möjligt (för det är väl det skrivreglerna är till för?) men jag tror nog att det är bättre att vara en helt genuin mig själv i mina texter än en halvdan imitation av en begåvad krönikör. Kors vad skönt och avspänt det känns nu. Det här kommer jag vilja göra mycket och ofta.

Love
Loke

P.s
Sommaren är inte slut. Den är bara lite kallare, blåsigare, regnigare och mörkare än tidigare.
D.s

Warning: include_once(include/maillist.include.php): failed to open stream: No such file or directory in /customers/4/f/4/lokeloke.se/httpd.www/blog.php on line 154 Warning: include_once(): Failed opening 'include/maillist.include.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php') in /customers/4/f/4/lokeloke.se/httpd.www/blog.php on line 154
  Lille lokifer