Loke
Lokes maillista:

Om Spotify


Om Spotify

Många undrar varför jag inte finns på Spotify och det med rätta. Spotify är det mest moderna och bästa alternativet för musiklyssning idag och hela idén är egentligen klockren. Det är gratis om man står ut med reklam och kostar en sketen hundring i månaden om man vill slippa detsamma.
Tjänsten föddes som ett alternativ till den illegala nedladdningen och principen är att artisten/upphovsmannen får betalt per lyssning. Så långt allt gott.

Problemet för mig som underjordisk, oberoende artist är att Spotify inte fungerar lika för alla artister. De stora marknadsförda akterna får mycket riktigt utbetalningar utifrån hur mycket de spelas men små oberoende aktörer ska inte räkna med någon ersättning. Dealen är helt enkelt olika generös. Mitt andra band Räfven finns på Spotify (lyssna gärna btw) och skulle vi bli klickade en miljon gånger skulle det inte ens generera tillräckligt med pengar för att vi i bandet skulle kunna unna oss en lunch på restaurang Tre Indier.

Varför gör de på detta viset? undrar man och svaret är enkelt: Spotify ägs av de stora, kraftfulla bolagen som inte har något större intresse av att ersätta mindre artister på andra etiketter.

Så här ställs jag inför ett dilemma. Å ena sidan vill jag ju såklart att mina supportrar ska kunna lyssna på min musik på bästa sätt. Å andra sidan tar det emot i mig att skänka eller till och med betala (det kostar 500 kr per album att få vara med på Spotify) för att storbolagen ska tjäna deg på mina sånger.
Så just nu väljer jag att vänta med att lägga upp mig på tjänsten men det kan mycket väl komma att ändras i framtiden. Jag undersöker hela tiden digitala alternativ till CD-skivor och vågar nästan lova att till nästa skivsläpp kommer det finnas valmöjligheter för alla er som övergett formatet.
Så ligger det till.

Warning: include_once(include/maillist.include.php): failed to open stream: No such file or directory in /customers/4/f/4/lokeloke.se/httpd.www/blog.php on line 154 Warning: include_once(): Failed opening 'include/maillist.include.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php') in /customers/4/f/4/lokeloke.se/httpd.www/blog.php on line 154
  Lille lokifer