Loke
Lokes maillista:

Om gatumusikförbudet i Göteborg


Om gatumusikförbudet i Göteborg

Tycker vi ska rensa upp ordentligt i stan när vi ändå är igång. Bort med biltrafiken! Förstår ni hur jobbigt det är för alla butiksägare med samma eviga brummande utanför skyltfönstret hela dagen? Det kanske är ok för den som bara åker förbi men att jobba hela dagen i ett evigt brummande och tutande kan liknas vid tortyr. Förbjud all biltrafik i stan med andra ord. Och bort med spårvagnarna! Förbannade plingande!
Mobiltelefonförbud? Självklart!
Sen har vi alla gråtande spädbarn och alla gapiga ungdomar! Tänk på personalen på Game Reactor eller Br Faetter! Inför 18-årsgräns innanför stadsmurarna!
För att inte tala om alla studentfirare, uteserveringar och parker! Jävla oväsen!
Skjut av varenda duva, fiskmås, hund och spräng Paddan när vi ändå håller på! Skratt är faktiskt lika irriterande som musik i längden. Med andra ord: Släpp mjukglassen, släck ciggaretten, gå hem och lägg dig och HÅLL KÄFTEN!
Vissa försöker faktiskt att arbeta här!

Förbudet är en bluff.

Det är inte gatumusiken köpmännen vill ha bort. Tidigare kunde man finna ett helt gäng tiggare inne i och runt Nordstan. Hastigt och lustigt blev tiggeri förbjudet och de som tidigare stått på sina knän med en 7eleven-mugg i handen fick nu ställa sig och blåsa i eller slå på luggslitna instrument de överhuvudtaget inte behärskar för att kunna fortsätta få ihop till soppa för dagen.
Det är dessa komersen vill bli av med!
De medfarna och allra fattigaste passar inte in i handelns högborg. De skär i ögat och smutsar ner den blankpolerade ytan.

Men köpmännen och politikerna glömmer något centralt när de nu återigen försöker jaga bort verkligheten från stadskärnan.
Nämligen att fattigdom inte botas med förbud och att staden faktiskt inte tillhör dem.

Det är vår stad.

Warning: include_once(include/maillist.include.php): failed to open stream: No such file or directory in /customers/4/f/4/lokeloke.se/httpd.www/blog.php on line 154 Warning: include_once(): Failed opening 'include/maillist.include.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php') in /customers/4/f/4/lokeloke.se/httpd.www/blog.php on line 154
  Lille lokifer