Loke
Lokes maillista:

Om Våren del 1


Om Våren del 1

Det här är egentligen inte en krönika utan mer en redogörelse. En sammanfattning. Ett avstamp. Man behöver sådana efter intensiva perioder.
Och det har varit en minst sagt intensiv vår. Det började med Räfven och skivinspelning, fortsatte med rikstäckande turné med Olivia och nu senast rodde vi iland Om Miranda. Allt inom loppet av tre månader.

Hur det gått och går för Räfven får ni kolla in på dess egen hemsida www.rafven.se men jag vill i alla fall nämna att vi släpper ny platta den 9:e April på Nefertiti i Gbg. Be there or be elsewhere!

Turnén gick från Lund i söder till Umeå i norr och att kalla det vårturné var ju egentligen ganska galet efterssom vi fick uppleva äkta svensk vinter under hela resan. Extra äkta och svensk var den förstås i norrland men snö hade vi överallt utom i Gbg. Och överallt finns ni. Ni vackra, vildvuxna och ständigt lika vänliga människor. Det är en omtumlande upplevelse att inom loppet av bara några veckor få höra 16-åriga skånepunkare och västerbottniska småbarnsföräldrar sjunga med i samma sånger. Att se samma känslosamma blickar i Uppsala och i Mora, höra samma skratt i Ö-vik och i Linköping. Romantisk som jag är blir jag övertygad om att ni alla skulle älska varandra. Att jag borde samla er allihop på en stor äng och hålla kärlekskalas i seklerna tre. Det kommer jag nog inte ha råd med men jag vill ändå rikta min djupaste tacksamhet för att ni visar upp mitt hemland från sin allra bästa sida. Åtminstone för mig.

Turnéfakta:
Bästa extranummer: Olivia sjunger "Lilla Katt" i Umeå.
Längsta promenad med packning: Centralen-Stortorget i Uppsala
Plats då Loke inser att hans barndomsbekanta blivit städade tvåbarnsföräldrar: Mora Kulturhus
Starkaste publikjubel: KGB i Sthlm.
Finaste premiärspelning: Café Sylvia i Eskilstuna
Bästa efterfest: Husdjuren i Helsingborg vet fortfarande hur man gör.
Näst bästa pokerspelare: Olivia
Smeknamn: Ap-Bettan.
Bästa pokerspelare: Loke
Bästa omhändertagande: Sundsvall. Tomas på Pipeline har 20 år i branchen bakom sig.
Pappor: Gunnar Bergdahl och Dan Nyberg
Fånigaste: Loke känner sig förminskad av en lesbisk poet i Linköping och surnar till.
Dummaste: Olivia slår sönder ett glas, samlar ihop skärvorna och slår sedan högerhanden i splittret.
Gladaste: Olivia blir plötsligt lycklig som efter en derbyseger mitt i natten i Övik.
Karaokelåt: The Rose
Kollegor: Kreti och Pleti, Hampus Bankler. Glesbygd´n.
Önskan om nästa turné: Snarast. Förmodligen i Maj.


Warning: include_once(include/maillist.include.php): failed to open stream: No such file or directory in /customers/4/f/4/lokeloke.se/httpd.www/blog.php on line 154 Warning: include_once(): Failed opening 'include/maillist.include.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php') in /customers/4/f/4/lokeloke.se/httpd.www/blog.php on line 154
  Lille lokifer