Loke
Lokes maillista:

Om att praktisera hos Loke


Om att praktisera hos Loke

Mitt namn är Bilbo Orsvärn och jag går på en skola på öland i nionde klass.
Ända sedan jag började högstadiet har jag haft estetdrömmar men har alltid velat se hur det är att jobba som kulturarbetare i praktiken.
Därför slog det mig i somras när jag var på medeltidsveckan: Varför inte fråga Loke om man kan praktisera där?
Svaret blev att jag skulle ringa när det var dags för praktik.
Efter några telefonsamtal var det bestämt att den 15/12 skulle jag vara i Göteborg där jag skulle bli inackorderad i Lokes lägenhet.

Hela resan upp tillbringade jag med att spela Yoshis island och lösa suduko.
I Göteborg blev jag uppmött av Loke på stationen där jag fick veta att han och hans kollega Olivia som är estradpoet, en mycket begåvad sådan, skulle bli fotograferade inför en turne.
Sedan förflöt tisdagen och onsdagen med att lära sig staden med hjälp av den handillustrerade karta Loke gjort åt mig.
Men även diverse arbeten allt ifrån att boka scener till att sköta bokföring (klistra kvitton på A4ark) och även träffa andra musiker och diverse kulturarbetare samt spela poker villket gick måttligt bra.

På torsdagen skulle det vara spelning på kvällen först på Hängmattan som är en krog och sedan på en firmafest.
Men i väntan på kvällen så fick jag vara hos en av Lokes närmsta vänner Lukas som också är musiker han fick jag lära mig hur man gör ett turneschema.
Sedan bar det av till Hängmattan men först gjorde Lukas ett besök hos Galenskaparna som höll på med en krogrevy om jag förstod det hela rätt.
Där tittade han på en gitar han funderade på att köpa.
När jag sedan kom till spelningen blev jag satt i arbete med att sälja skivor och t-tröjor och träffade dels två bekanta och även nytt trevligt folk.
På firmafesten så spelade Loke med bandet Räfven som spelar folkmusik där Loke är violinist det var för övrigt första gången jag såg en samling med berusade arkitekter.
Där fördrev jag tiden med att prata med några trevliga eldkonstnärer som gycklar på tillställningen.
På fredagen så fick jag besöka en skivstudio för första gången, det var en intressant upplevelse.
På kvällen dök min far upp och vi var och såg Governor Andy på ett ställe som en av Lokes bekanta hade hand om.
Efter spelningen gick vi och tog ett par ord med Andy som vi lärt känna lite sommaren när han spelade på en krog i Borgholm där jag och min far jobbade.
Lördagen förflöt tämligen obemärkt till kvällen då vi besökte klubb Jam som några av min fars bekanta har hand om.
Sedan kom söndagen som var den sista dagen på praktiken då ja enbart tog farväl av Loke och Olivia på cafe Java där vi även gjorde en fantastiskt bra och genomtänkt intervju innan jag och min far for hem till det vardagsgrå.

Krönikör
Bilbo Orsvärn den förste praktikanten.

Warning: include_once(include/maillist.include.php): failed to open stream: No such file or directory in /customers/4/f/4/lokeloke.se/httpd.www/blog.php on line 154 Warning: include_once(): Failed opening 'include/maillist.include.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php') in /customers/4/f/4/lokeloke.se/httpd.www/blog.php on line 154
  Lille lokifer