Loke
Lokes maillista:

Om Sjukdomar


Om Sjukdomar

Vad jag har förstått är sjukdomars biologiska huvudsyfte att sålla ut svagare djur ur flocken så att de ska kunna bli lätta byten åt rovdjur. Möjligen skulle sjukdomar också kunna ha funktionen att påpeka för värdkroppen att den beter sig destruktivt och den orsaken skulle jag möjligen kunna köpa. I övrigt tycker jag det är helt jävla överskattat med sjukdomar ur ett darwinistiskt perspektiv. Ett slöseri med tid och resurser.

Jag blir väldigt sällan sjuk men när jag blir det är det i regel obotliga, kroniska sjukdomar/skador jag drabbas av. Antar det är någon form av universaljävlig rättvisa bakom det hela men helt ärligt låter min diagnos (och då har jag inte blandat in mina psykiska åkommor) som en romersk kejsares valspråk. Eller vad sägs om: "Tinnitus psoriasis! Ichias prostatis herpes!" (Hm, la jag precis upp på min hemsida att jag har herpes? Nå, det är munherpes jag pratar om och det har halva svenska folket så skitsamma)

Nå, nu hade jag i första hand inte tänk att beklaga mig utan, mycket beroende på att jag för en gångs skull själv blivit förkyld, ge er några korta tips om hur man undviker att bli det samt hur man åtgärdar det om onödan är framme.

Prevention: Om jag var bacill eller virus skulle jag föredra vältränade, köttiga och sunda värdkroppar. Jag skulle mycket hellre vilja flytta in i Carolina Klüft än i tja...Magnus Uggla om ni hajar. Så tricket är att göra sin kropp till en så ogästvänlig miljö som möjligt. Cigg, snus, kaffe och öl är saker som skräpar ner rejält i kroppen. Du blir vinglig, hostig, trött, svag och vresig och ingen frisk bakteriehärd skulle väl föredra ett sådant parti när det kryllar av stavpromenerande, algdrickande hälsopaket med grisrosa kinder. Jag har massor av exempel på att detta stämmer.
Min duktiga syster brukar på sin höjd ta en kopp rött te istället för grönt när hon ska toka till det och ändå är hon förkyld två gånger i månaden. Per i Räfven tränar 6 ggr i veckan och går på yoga med sin flickvän och likförbannat har han lika många krämpor som jag. Om inte fler.

Botemedel: Om nu sjukan skulle ha den dåliga smaken att flytta till det nedgångna, kriminella kvarter som är din kropp istället för fettisochsvettis:arnas Danderyd så har jag uppfunnit min alldeles egna husmoderskur som jag gärna delar med dig av:

Skicka din käresta/bror/vältränade hund eller snörvla ner själv till närmsta snabbköp.
Inhandla där:
600 gr Blodpudding
2 l Apelsinjuice
1 Kg Morötter
500 gr Lingonsylt.
1 rör brustabletter C-vitamin.
1 rot ingefära.

Gör så här:
Stek blodpuddingen. Riv morötterna. Sleva upp lingonsylten. Öppna juicepaketet.
Proppa i dig hela skiten.
Efter detta smälter du maten genom att riva ner frikostiga bitar ingefära i mycket hett vatten som du dessutom petar ner brustabletterna i. Bälga i dig.
Jag har botat en influensa på 18 timmar på detta sätt.
Jag lovar!

Uppföljning:
Om du följt mina förebyggande råd kommer du ju såklart inte må särskilt bra när du väl blir "frisk". Hostandet och hackandet sitter ju kvar men själva sjukan är i alla fall borta. Jag tänker dock att det finns ytterligare en fördel i detta för så länge man håller lidandet på en jämn nivå så märker man ju inte av att det tillkommer eller faller ifrån små obetydliga krämpor och sjukor hit eller dit.
Prosit!

Warning: include_once(include/maillist.include.php): failed to open stream: No such file or directory in /customers/4/f/4/lokeloke.se/httpd.www/blog.php on line 154 Warning: include_once(): Failed opening 'include/maillist.include.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php') in /customers/4/f/4/lokeloke.se/httpd.www/blog.php on line 154
  Lille lokifer